• تاریخ انتشار : 1398/08/06 - 15:01

کارگاه تفسیر CBC و گراف های سل کانتر در دانشکده پیراپزشکی برگزار گردید.

کارگاه تفسیر CBC و گراف های سل کانتر توسط گروه خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون دانشکده پیراپزشکی برگزار گردید. در این کارگاه هشت ساعته که در 4 پارت برگزار شد مدرس آن آقای نادر وظیفه شیران از گروه خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون دانشکده بود و هدف از برگزاری این کارگاه را اینگونه بیان نمود

در این کارگاه هشت ساعته که در 4 پارت برگزار شد مدرس آن آقای نادر وظیفه شیران از گروه خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون دانشکده بود و هدف از برگزاری این کارگاه را اینگونه بیان نمود :

تست CBCیکی از پرکاربردترین تست های آزمایشگاه تشخیص طبی هست که طی چند دهه گذشته به میزان وسیعی بر تکنولوژی آن افزوده شد و امروزه تعداد پارامترهای این تست از 7 به 36 مورد اضافه شده و علاوه بر آن تعدادی گراف هیستوگرام و سیتوگرام نیز به آن افزوده شده است. تکنولوژی دیف این دستگاه ها نیز  از یک روش امیدانس و  3-partبه روش اوپنیک 5-partمثل PANDA، LARو MAPSSارتقاء پیدا کرده است. لذا کارگاه های آموزشی جدید و فوق برنامه ای برای کاهش خطاهای آنالیتیکال و پست آنالیتیکال ناشی از تفسیر این نوع از تجهیزات لازم بود تا مطالب جدید به دانشجویان کنونی و دانش آموختگان قدیمی انتقال پیدا کنند. کارگاه تفسیر CBCو گراف های آن قدمی در راستای این هدف بود.

سرفصل هایی که توسط آقای وظیفه شیران عنوان شد شامل:

-          تقسیم و طبقه بندی نسل های مختلف سل کانتر

-          اصول کار سل کانتر VCS

-          روش دیف لکوسیت ها بر پایه فلورسنت RANDA، MAPSSو LARC

-          تفسیر هیستوگرام های نرمال و غیرطبیعی RBCو WDC،PLR

-          تفسیر سیتوگرام لکوسیت، اریتروسیت و پلاکت

-          تفسیر اندکس های رتیکولوسیتی IRF، HFRو MFRو LFRمعرفی سل کانترهای موجود در بازار ایران بود.

شایان ذکر است مخاطبین این کارگاه دکتری علوم آزمایشگاهی و پاتولوژی و همچنین کارشناسان ارشد، لیسانس و کاردان علوم آزمایشگاهی و رشته های مرتبط بودند.کارگاه تفسیر CBCو گراف های سل کانتر توسط گروه خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون دانشکده پیراپزشکی برگزار گردید.

سرفصل هایی که توسط آقای وظیفه شیران عنوان شد شامل:

-          تقسیم و طبقه بندی نسل های مختلف سل کانتر

-          اصول کار سل کانتر VCS