معرفی رشته :
در ایران و برای اولین بار، دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی در سال 1347 در دانشگاههای تهران، تبریز، اصفهان .... ، و با هدف تأمین پرسنل فنّی و جایگزین نمودن تدریجی پرسنل غیرحرفه ای آزمایشگاههای تشخیص طبّی سراسر کشور، تأسیس گردید. بعـدها، این دوره به صورت کاردانی و کارشناسی پیوستـه درآمد و هم اکنون نیـز پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته علوم آزمایشگاهی در اغلب دانشگاه های کشـور انجـام می گیرد.
درسال 1365، دوره دکتری حرفه ای علوم آزمایشگاهی در دانشگـاه های تیپ یک تهران، شهید بهشتی، تبـریـز، .......) تشکیل گردید که امروزه، فـارغ التحصیـلان این مقطع تحصیلی، مسئـولیت فنّی تعـدادکثیـری از آزمایشگاههای تشخیص طبّی سراسر کشور را به عهده دارند. این دوره در سال 1371 متوقّف گردید.
امروزه ادامه تحصیل دانش آموختگان رشته علوم آزمایشگاهی، در رشته های تخصصی آن نظیر بیوشیمی بـالینی، هماتولوژی، میکروبشناسی.... و یا رشته های مرتبط نظیر ژنتیــک پزشکی، بیوتکنولوژی،.... در مقـاطع کارشناسی ارشد (MSc) امکان پذیر است و فارغ التحصیلان مقطع (MSc) نیز می توانند تا دکتری تخصصی (Ph.D) رشتـه مربوطه، ادامه تحصیل دهند.
در گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی، رشته های علوم آزمایشگاهی مقطع کارشناسی ( پیوسته) تدریس می شود.
همچنین کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی از سال 1389 تا سال 1397 در این دانشکده پذیرش گردید.
گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی شامل سه بخش است که با بهره مندی از کـادر علمی مجّـرب و کارکنان دانش محور وکارآمد، به فعالیت خود ادامه می دهد.
بخش بیوشیمی بالینـی، با یک استاد، دو استادیار و یک کارشناس ارشد آموزشی
بخش ایمنولوژی-میکروبشناسی، با دو استادیار و یک کارشناس ارشد آموزشی
بخش قارچ-انگل شناسی، با یک استاد، یک استادیار و یک کارشناس آموزشی.