• تاریخ انتشار : 1402/10/09 - 11:26
  • بازدید : 38
  • تعداد بازدیدکننده : 36
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
14 آذر 1402 برگزاری کارگاه مدیریت خشم ویژه ی نودانشجویان

14 آذر 1402 برگزاری کارگاه مدیریت خشم ویژه ی نودانشجویان

کارگاه مدیریت خشم توسط سرکار خانم دکتر سلطانی روانشناس و مشاور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سالن اجتماعات دانشکده پیراپزشکی برگزار گردید.

دکتر سلطانی در ابتدای سخنانشان خشم را اینگونه تعریف کردند؛ خشم عبارت است از عکس العمل شدید عاطفی به موقعیت های جدید و ناشناخته. همچنین اشاره 

نمودند که هیجانات اولیه همانند هیجان خشم  که هیجان مفیدی است با انسان متولد می شوند لذا منظور از کنترل خشم، سرکوب آن نیست در واقع استفاده از آن در

راستای تکامل و بقای بشر است. همانند هیجان حسادت که در بین سنین 3 تا 5 سالگی شکل می گیرد و در صورتی که به صورت صحیح استفاده شود می تواند تبدیل به رقابت سالم شود.

زمان بروز خشم در مواقعی است که ناکامی روی دهد یا شخص در رسیدن به هدفش با مانعی روبرو شود و با خود به این نتیجه برسد که چرا امور مطابق میل من پیش نمی رود.

ایشان وابسته به نوع سرکوب و نوع برخورد با موقعیت بروز خشم سه نوع خشم را برشمردند:

خشم منفعل : خشم منفعل که مخربترین نوع خشم می باشد .جهت کنترل این نوع خشم فرد نیاز به مراجعه به روانکاو دارد.

خشم آشکار: خشمی است که در رفتار فرد بصورت عصبانیت و پرخاشگری بروز می کند. بطور مثال فرد عصبانیت خود را به صورت چپ چپ نگاه کردن، قهر کردن ، ایراد گرفتن، مخالفت کردن ، منفی نگری و  رد پیشنهادات و .... نشان می دهد. در این نوع خشم فرد علت ناراحتی خود را ابراز نمی کند و به زبان نمی آورد. این نوع افراد بیشتر انتقام گیرنده هستند تا بخشنده ، مخالف همه عمل می کنند، کسل کننده هستند و به مرور از چشم اطرافیان می افتند.

خشم قاطعانه: خشمی است که نمود آشکار دارد. یعنی فرد در زمان عصبانیت قاطعانه اعلام می کند عصبانی است . چنین افرادی در نظر دیگران  محکم ، جذاب و قابل اعتماد هستند چون نوع ابراز خشم در آنها مشخص است.

برخورد انسانها در مواقع خشم بسته به نوع تربیت ، محیط ، برخورد خانواده، چندمین فرزند بودن در خانواده، تعداد فرزندان ، نوع تغذیه و ... متفاوت است.

ایشان در ادامه راهکارهایی از جمله : پیاده روی ، استفاده از کلمات مانترا، دوش آب خنک، برعکس شمردن اعداد با قاعده ی سه تا سه ، تنفس عمیق دیافراگمی و ... را برای کنترل خشم پیشنهاد دادند.

                                   

در انتها با اشاره به این مطلب که افراد دارای هوش هیجانی بالا در کنترل خشم و کنترل احساسات و تعادل روان تواناتر از سایر افراد می باشند ، به دانشجویان توصیه نمودند سطح EQ خود را تا حد ممکن بالا ببرند. چرا که دو مورد خودآگاهی و خود مدیریتی که از آیتم های اصلی EQ یا هوش هیجانی به حساب می آیند تاثیر بسزایی در کنترل خشم دارند.

  • گروه خبری : اخبار دانشجویی و فرهنگی
  • گروه خبری : 137029
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست