• تاریخ انتشار : 1400/08/22 - 12:21
  • بازدید : 58
  • تعداد بازدیدکننده : 57
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم گرامیداشت روز جهانی رادیولوژی

مراسم گرامیداشت روز جهانی رادیولوژی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در این مراسم ضمن تبریک روز جهانی رادیولوژی گفت: حوزه تصویربرداری یکی از بخشهای پیشرو در نظام سلامت است که در زمینه خودکفایی علمی مرزهای جدید را در هم نوردیده است.

 رییس دانشگاه به پیشرفتهای صورت گرفته در در این حوزه اشاره کرد و افزود: امروز به مدد همت بلند و اهتمام ستودنی رادیولوژیستها و پرتونگاران در قلل بلند مهارتی و دانشی در حوزه تصویربرداری قرار داریم و شاهد ارایه خدمات مبتکرانه و نوین رادیولوژی در اقصی نقاط کشور هستیم .

وی رادیولوژی مداخله ای را بن مایه امسال این روز جهانی و به معنای مراقبت فعالانه بیمار عنوان کرد و ایران را در این حوزه پیشرو دانست. 

 

پاندمی کووید ۱۹؛ اوج شکوفایی خدمات تصویربرداری

دکتر زالی اوج شکوفایی خدمات تصویربرداری را در پاندمی کووید ۱۹ دانست و گفت: تصویربرداری از همان روزهای آغازین پاندمی نقش مهمی در تشخیص کرونا داشت و نقش راهبردی و تاثیرگذاری در عرصه تشخیص و درمان این بیماری ایفا کرد .

به گفته وی امروزه بدون استفاده از رادیولوژی؛ تشخیص، درمان، ارزیابی یا پیش آگهی بیماری در حوزه کرونا غیر ممکن است و رادیولوژی یک اثر بنیادین در تشخیص و درمان یکی از بحرانهای بیولوژیک قرن ایفا می کند.

رییس دانشگاه در هم تنیدگی علوم پایه و بالینی را یکی از ویژگی های مهم تصویربرداری عنوان کرد و افزود: یک پرتونگار حاذق و مبرز دانش و اطلاعات عمیقی نیز در علوم پایه دارد. امروز سطح تصویربرداری از ماکرو به میکرو و حتی ماکروارگانرها رسیده و به برکت این اتفاق پیشرفتهای زیادی در حوزه پزشکی صورت گرفته است.

وی استفاده از هوش مصنوعی در رادیولوژی را منجر به راه اندازی افق های جدید در مهارتهای دانشی و تخصصی در حوزه پزشکی دانست .

 

دکتر زالی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص خوداتکایی گفت: امروز در کشور در سایه تلاش و همت سختکوشان عرصه سلامت در قله خودباوری ، عزت نفس ملی و خوداتکایی هستیم . نگاه دانشجویان باید به سمت تحصیل مرجعیت علمی باشد و بی شک رادیولوژی نیز یکی از میانبرها برای رسیدن به مرجعیت علمی کشور است.

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود از زحمات دست اندرکاران برگزاری این همایش تقدیر کرد.

 

نقش مهم تصویربرداری در کنار سایر روشهای تشخیصی و درمانی 

 

دکتر قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت این روز جهانی به سرعت رشد رشته رادیولوژی در سالهای اخیر و اهمیت کار پرتوکاران اشاره کرد .

وی سلامتی را نعمتی مهم و ارزشمند برشمرد که حفظ و ارتقای آن مستلزم برنامه ریزی صحیح است و در ادامه به موضوعاتی نظیر بیماری های نوپدید، شیوع بیماری های غیر واگیر، سیرتکامل انسان، افزایش سن امید به زندگی و افزایش بیماریهای سالمندی و بیماری های غیر واگیر اشاره کرد.  

دکتر قناعتی پیشرفتهای علمی را باعث ایجاد فرصتهای جدید وهدف نظام سلامت را کاهش هزینه ها برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: تشخیص زودرس بیماری ها و استفاده صحیح از تکنولوژی های جدید باعث می شود هزینه های درمانی کاهش یافته و درمان بهتر صورت گیرد. می خواهیم با هزینه کمتر در زمان کوتاه تر بیماری را تشخیص  داده و درمان کنیم که تصویربرداری این امکان را فراهم می کند.

دکتر قناعتی افزود: تصویربرداری نقش مهمی را در کنار سایر روشهای تشخیصی و درمانی در درمان بیماری ها ایفا می کند.

وی با اشاره به پیشرفته های تصویربرداری گفت: از ابعاد بزرگتر به ابعاد کوچکتر رسیدیم و شاید در آینده بتوانیم اتم ها و نقش آنها را در بروز بیماری ها بررسی کنیم.

دکتر قناعتی در خاتمه سخنان خود به دانشجویان توصیه کرد خوب و با دقت درس خوانده و با شکوفایی خلاقیت و استقامت و پشتکار به آموختن بپردازند و استقامت و پشتکار را رمز موفقیت در کارها برشمرد .

 

تلاش پرتوکاران در کنار سایر مدافعان سلامت در کرونا

دکتر محسن بخشنده مدیرگروه رادیولوژی دانشکده پیراپزشکی نیز ضمن تبریک روز جهانی رادیولوژی به دانشجویان و متخصصان این رشته، یاد و خاطره پرتوکارانی که در اثر کرونا جان باختند را گرامی داشت .

وی با اشاره به اهمیت نقش پرتوکاران در تشخیص و درمان بیماری ها یادآور شد  که پرتونگاران دوشادوش سایر مدافعان سلامت در پاندمی کرونا با فداکاری و ایثار به خدمت رسانی مشغول بودند. آموزش فراگیران این رشته نیز متوقف نشد و به صورت مجازی ادامه یافت که مزایا و معایب خود را داشت.

دکتر بخشنده احتمال خطر انتقال ویروس کووید ۱۹و تاثیرات ناشی از مواجهه بالا با اشعه را دو مشکل مهم پرتونگاران در پاندمی کرونا عنوان کرد.

 

ضرورت ارتقای کیفیت دوره های کارآموزی دانشجویان رادیولوژی

دکتر فریبرز فائقی معاون آموزشی دانشکده پیراپزشکی نیز در این مراسم با اشاره به توانمندی دانش آموختگان رادیولوژی کشور بر لزوم ارتقای کیفیت دوره های کارآموزی دانشجویان این رشته تاکید کرد و گفت: دانشجویان باید بتوانند آموخته های تئوری خود را در عرصه عملی پیاده کنند.

به گفته وی دانش عملی و بالینی به فراگیران این رشته درتشخیص صحیح دقیق و به موقع بیماری کمک می کند و تاکید کرد: دانشجویان باید دانش خوب بالینی داشته باشند.وظیفه دانشجو خوب آموختن آموزشهای علمی و عملی است.

 

براساس این گزارش مراسم گرامیداشت روز جهانی رادیولوژی با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از اساتید، متخصصان و دانشجویان رشته رادیولوژی عصر چهارشنبه ۱۹ آبان ماه برگزار شد.

در خاتمه این مراسم با حضور دکتر زالی، دکتر قناعتی، دکتر بخشنده و دکتر فائقی با اهدای لوح تقدیر از دانشجویان دست اندرکار برگزاری این مراسم تقدیر شد.

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشكده,آرشیو اخبار
  • گروه خبری : 109957
کلمات کلیدی
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست